Evangelisatiecommissie

Voorwoord

De evangelisatiecommissie heeft als doel het delen van de blijde Boodschap met de mensen om ons heen. Het is ook een Bijbelse opdracht. Het besef dat mensen om je heen, die niet geloven in Jezus Christus, verloren gaan, zorgt ervoor dat wij ook andere mensen de boodschap van het Evangelie door willen geven. Een ander doel is de gemeente bewust te maken van haar taak als getuigende gemeente. 

De evangelisatiecommissie bestaat uit 9 leden:

Rien Visser (voorzitter)

Elise Witzier

Aline den Ouden

Aart van den Boogaart

Arno Hofland

Rosanne Hofland

Bart Bakker

Rens Kok

Gerrine Adriaanse

Activiteiten vanaf december 2010

De evangelisatiecommissie is vanaf december 2010 wijkgericht gaan werken in Vogelbuurt Noord. In de wijk presenteren we ons onder de naam: ‘Hart voor Elkaar’.  We zijn in 2011 op zaterdagmiddag buiten begonnen rondom een partytent bij de Havikstraat. Vanaf april 2016 tot februari 2020 waren bewoners van de 10-hoog flats op zaterdagmiddag om de veertien dagen bij Hart voor Elkaar welkom in de buurthuiskamer, Havikstraat 5. Van september 2021 tot mei 2022 waren we als Hart voor Elkaar in de Sociale Moestuin met een open inloop.

Kinderclub Hart voor Elkaar

Om de veertien dagen zijn op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Prins Willem Alexanderschool de kinderen uit Vogelbuurt Noord en omgeving welkom. Tijdens de clubmiddagen vertellen we een verhaal uit de Bijbel.

Tienerclub Het Kompas

Het Kompas is een tienerclub waar tieners van 10 tot 15 jaar welkom zijn. In april 2023 hopen we weer te starten met activiteiten voor tieners. 

Wijkmaaltijd

Vanaf oktober 2022 hebben we op de eerste donderdag van de maand van 17.45 uur tot 19.30 uur een wijkmaaltijd gehouden in de Prins Willem Alexanderschool, Valkweg 2.  Deze bijeenkomsten worden goed door bewoners uit de Vogelbuurt bezocht. Tijdens de maaltijden ontstaan er gesprekken over God en geloven in God  Als God het geeft willen we hier in 2023 mee doorgaan.

Heart to heart Fellowship

Op zondagmiddag worden er van 13.30 uur tot 15.30 uur op de laatste zondag van de maand bijeenkomsten gehouden onder leiding van Roneela Eijaz. Zij heeft als lid van onze gemeente en als Pakistaanse christen de gave om christenen en moslims uit allerlei landen hoop te bieden vanuit Gods Woord. We bidden ervoor dat er ook via deze weg contacten gelegd mogen worden, waarbij we elkaar als christenen uit verschillende culturen mogen ontmoeten en bemoedigen vanuit het geloof in Jezus Christus.