Oud Metaal Actie

Zoals u ziet heeft OPA na vele jaren van eenzaamheid versterking gekregen in de vorm van OMA.
Met dank aan de JV die binnen de gemeente al een aanzet heeft gegeven tot het inzamelen van oud ijzer, willen we dit initiatief, gezien het resultaat, een vervolg gaan geven.

Dit houdt in dat we u vriendelijk willen vragen om de volgende producten apart te houden:

Lege frisdrankblikjes, lege blikken (zonder etiket), (schone) deksels van potten, haarlakbussen, oude radiatoren, kapotte hekken, kranen, Rvs , (roestvrij staal) accu,s, zink, lood, aluminium, stroomdraad (pvc-kabel) brons, geelkoper (messing), roodkoper, cv’s boilers, elektromotoren, oude fietsen, skelters, stepjes, trapjes, oud gereedschap, gordijnrails enz.

En wat u zelf verder nog kunt bedenken.

Verkleinen van het volume: een frisdrank blikje kan na een geringe kneep in de zijkanten verticaal plat getrapt worden.

Dit geldt ook voor een conservenblik; direct omspoelen etiket eraf en draai daarna ook de onderzijde bijna uit het blik. Vervolgens buigt u

de bodem naar binnen en dan kan ook dit platgetrapt worden.
Lege Spontin of Cevitam blikken: draai voor het laatste restje met een blikopener de bovenkant open, vervolgens ook de onderkant en dan kan deze ook plat ingeleverd worden.

Tijdens de uitgifte van de collectemunten is er gelegenheid dit in de garderobe van de kerk in te leveren. Dit is tot nader bericht een vaste activiteit en zal verder niet afgekondigd worden.

De eerste keer zal zijn op de avond van muntenuitgifte in november.

We hopen dat u allen er extra aandacht aan wilt geven. Met een betrekkelijk kleine moeite kan dit op jaarbasis nog een behoorlijk bedrag worden.
Mogelijk dat u ook familie vrienden en collega’s enz. enz. kunt inschakelen? Als deze personen ook hun netwerk weer kunnen activeren kan dit het resultaat meer dan verdubbelen.

Iemand kan bijv. ook iets ‘organiseren’ met een snackbar, kantine of tankstation om daar de lege blikjes op te halen. Soms ligt het ‘geld’ op straat.

Voor te grote stukken kunt u bellen naar Nico Visser – 422079.